Címkék

alma (6) almáspite (1) aprósütemény (1) aranygaluska (1) árpa (1) aszalt gyümölcs (1) bab (2) banán (1) barátság kenyér (1) bejgli (2) bodzaszörp (1) borajánló (30) bukta (1) burgonya (3) cipó (1) citromfű (1) cobbler (1) cukkini (1) cukormáz (1) cseresznye (2) cseresznyés lepény (2) csicsóka (1) csiga (1) csíra (1) csirke (1) csirkemáj (2) csoki (1) csokoládé (3) darált hús (1) dió (8) fahéj (2) fánk (1) fanta (1) felfújt (1) főzelék (1) füstölés (1) fűszerek (1) galuska (1) gersli (1) gesztenye (4) gesztenyeliszt (1) gofry (1) gomba (3) gombóc (3) göngyöt hús (1) grenadírmars (1) gyümölcs (1) gyümölcslepény (1) gyümölcsös édesség (1) hagyma (2) hájas (1) hajdina (1) hideg desszert (1) húsvét (1) joghurt (1) juhtúró (2) kakaós csiga (2) kalács (4) káposzta (2) karácsony (2) keksz (2) kifli (4) knédli (1) kolbász (3) kompót (1) kovászos uborka (1) köles (1) kömény (1) köret (2) körte (1) krémes (1) krémleves (2) krumpli (1) kuglóf (2) kukoricadara (1) kuszkusz (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (1) leveles tészta (3) leves (1) madártej (1) máglyarakás (1) májkrém (1) mák (5) mákosguba (1) mákoskifli (1) marha (3) mascarpone (3) mazsola (2) melegszendvics (1) méz (1) mézeskalács (1) milánói (1) muffin (3) nokedli (3) olivabogyó (2) oregánó (1) padlizsán (2) padlizsánkrém (1) palacsinta (3) pálinka (1) paradicsom (1) pástétom (1) pite (1) pizza (2) pogácsa (2) pörkölt (1) puliszka (1) püspökkenyér (1) rebarbara (2) répa (1) répatorta (1) rétes (1) ribizli (1) rizs (1) rum (4) sajt (3) saláta (1) sertés (2) sertésmáj (1) sheperd's pie (1) snidling (1) sólet (1) sonka (1) sós aprósütemény (1) spenót (1) stroganoff (1) sütemény (1) sütőtök (1) szalonna (1) szendvics (1) szilva (1) szilvásgombóc (1) szörp (3) sztrapacska (1) tallér (1) tarja (1) tej (2) tejszínhab (1) tepertő (1) tésza (1) tészta (1) tiramisu (1) torta (1) túró (4) túrógombóc (1) túrós lepény (1) uborka (1) vadas (1) vaj (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vetrece (1) zabkása (1) zabpehely (2) zöldhagyma (1) zsemlegombóc (2)

2011. április 23., szombat

Húsvéti ajánlat

Legnagyobb meglepetésemre és örömömre tegnap Mozarelli blogja játékra hívott.

"A játékszabályok: Írj egy bejegyzést Húsvéti ajánlat címmel. Javasolj 5 - 10 ételt bármilyen kategóriában. Egy feltétel van, hogy a már korábban közzétett receptjeidből válogass! Ha megkapod a játékra a meghívót, akkor kérlek, küldd tovább 10 bloggernek! A játékot szabadon is "elviheted", nem kell megvárni, míg eljut hozzád!"

Az én ajánlatom a következő: 
Húsvét vasárnap reggelén szeljük meg a húsvéti kalácsot. Fogyasszuk sonkával, tojással.  Hogy az étvágyunk jobb legyen, készítsük elő gyomrunkat egy kupica ágyas pálinkával. Ebédre jöhet egy jó adag töltött káposzta, melyet egy két pohár kéknyelűvel öblítünk le. Igaz, a töltött káposzta nem tavaszias étel, de 40 nap böjtölés után senkit sem kell biztatni, hogy vegyen még egy tölteléket...Ünnep lévén vegyük elő a régóta őrizgetett tokaji aszút, s  kortyolgassunk el egy két pohárral, néhány csokoládés muffin társaságában. A locsolókat pedig várjuk frissen sült pogácsával, almás pitével, s ha ebédre is maradnak készíthetünk nekik savanyú vetrecét knédlivel.

Kíváncsian figyelem a többi húsvéti ajánlatot is. Mozarelli csokis-mandulás tortáját már el is döntöttem, hogy kipróbálom.

Sok locsolót illetve piros tojást mindenkinek!

A Pincefalvak.hu borajánlata Balassa István Zéta 2009

Az ünnepi asztal desszertjei mellé kortyolgassunk ebből a nedűből! Aranysárga színe sokat sejtető módon csalogató. A kései illatok, az édeskés-gyümölcsös-fűszeres aromák szinte rabul ejtik a kóstolót. Érdemes tovább menni, mert ízben mindez csak kiteljesedik. A 150 g/l cukortartalom tekintélyt parancsoló, épp ezért talán az édesszájúak most előnyben vannak. Aki a savak embere, annak nem ajánlott e bor fogyasztása, ellenben a gyümölcsök és a desszertek szerelmeseinek annál inkább!

Borokról és borvidékeinkről bővebben: www.pincefalvak.hu
  

1 megjegyzés:

mozzarelli írta...

:))) Annak a bizonyos tortának erősen függője vagyok!!
Szép napot!

mozzarelli