Címkék

alma (6) almáspite (1) aprósütemény (1) aranygaluska (1) árpa (1) aszalt gyümölcs (1) bab (2) banán (1) barátság kenyér (1) bejgli (2) bodzaszörp (1) borajánló (30) bukta (1) burgonya (3) cipó (1) citromfű (1) cobbler (1) cukkini (1) cukormáz (1) cseresznye (2) cseresznyés lepény (2) csicsóka (1) csiga (1) csíra (1) csirke (1) csirkemáj (2) csoki (1) csokoládé (3) darált hús (1) dió (8) fahéj (2) fánk (1) fanta (1) felfújt (1) főzelék (1) füstölés (1) fűszerek (1) galuska (1) gersli (1) gesztenye (4) gesztenyeliszt (1) gofry (1) gomba (3) gombóc (3) göngyöt hús (1) grenadírmars (1) gyümölcs (1) gyümölcslepény (1) gyümölcsös édesség (1) hagyma (2) hájas (1) hajdina (1) hideg desszert (1) húsvét (1) joghurt (1) juhtúró (2) kakaós csiga (2) kalács (4) káposzta (2) karácsony (2) keksz (2) kifli (4) knédli (1) kolbász (3) kompót (1) kovászos uborka (1) köles (1) kömény (1) köret (2) körte (1) krémes (1) krémleves (2) krumpli (1) kuglóf (2) kukoricadara (1) kuszkusz (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (1) leveles tészta (3) leves (1) madártej (1) máglyarakás (1) májkrém (1) mák (5) mákosguba (1) mákoskifli (1) marha (3) mascarpone (3) mazsola (2) melegszendvics (1) méz (1) mézeskalács (1) milánói (1) muffin (3) nokedli (3) olivabogyó (2) oregánó (1) padlizsán (2) padlizsánkrém (1) palacsinta (3) pálinka (1) paradicsom (1) pástétom (1) pite (1) pizza (2) pogácsa (2) pörkölt (1) puliszka (1) püspökkenyér (1) rebarbara (2) répa (1) répatorta (1) rétes (1) ribizli (1) rizs (1) rum (4) sajt (3) saláta (1) sertés (2) sertésmáj (1) sheperd's pie (1) snidling (1) sólet (1) sonka (1) sós aprósütemény (1) spenót (1) stroganoff (1) sütemény (1) sütőtök (1) szalonna (1) szendvics (1) szilva (1) szilvásgombóc (1) szörp (3) sztrapacska (1) tallér (1) tarja (1) tej (2) tejszínhab (1) tepertő (1) tésza (1) tészta (1) tiramisu (1) torta (1) túró (4) túrógombóc (1) túrós lepény (1) uborka (1) vadas (1) vaj (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vetrece (1) zabkása (1) zabpehely (2) zöldhagyma (1) zsemlegombóc (2)

2011. január 20., csütörtök

Muffin színes cukormázzal

Muffin! A szó hallatán van, akinek már a szõr is feláll a hátán. Az elmúlt években kicsit sokat kaptunk belõle. Ha nem lenne szilárd, talán a csapból is ez folyna:)
Azonban egyik sütit sem szabad alábecsülni, titkos potenciálokat rejtenek magukban, csak fantázia kérdése mit hozunk ki belõle.
Mi is a jó öreg muffinhoz kaptunk, mikor Lóri barátunk névnapjára készülõdtünk, hiszen gyorsan elkészíthetõ, alakjának köszönhetõen izgalmas  és nem utolsó sorban finom!
No de nem lehet snassz sütit tenni az ünnepi asztalra, ezért gondoltuk muszáj lesz valamilyen ünnepi külsőbe bújtatni.

A megoldás? SZÍNES CUKORMÁZ!!!

Senki ne ugorjon ki az ablakon, gyerekjáték összedobni.
Aki mézeskalács díszítésben otthon van, biztosan nem lepődik meg, ha annyit mondok: porcukor+valamilyen folyadék. Ez lehet víz, citromlé, de ha színezni akarjuk és semmi kedvünk valami vacak ételfestékhez, maradnak a jó öreg szörpök.
Úgy nagyjából ¾ bögrényi porcukorhoz 2 evőkanál folyadék szükséges. Inkább apránként adagoljuk, mert az a jó, ha kicsit szilárdabb és nem folyik le rögtön a méltán népszerű pletykalapokra, amit a rács alá rejtünk díszítéskor.
Persze ezek után a határ a csillagos ég, jöhetnek a színes cukorkák, csoki reszelékek, csillámok. Színekben és formákban csak kreativitásunk szabhat határt. 
Az pedig, sokan bebizonyították már, hogy határtalan...
  (bejegyezte: vendégszerzőnk Bogi)