Címkék

alma (6) almáspite (1) aprósütemény (1) aranygaluska (1) árpa (1) aszalt gyümölcs (1) bab (2) banán (1) barátság kenyér (1) bejgli (2) bodzaszörp (1) borajánló (30) bukta (1) burgonya (3) cipó (1) citromfű (1) cobbler (1) cukkini (1) cukormáz (1) cseresznye (2) cseresznyés lepény (2) csicsóka (1) csiga (1) csíra (1) csirke (1) csirkemáj (2) csoki (1) csokoládé (3) darált hús (1) dió (8) fahéj (2) fánk (1) fanta (1) felfújt (1) főzelék (1) füstölés (1) fűszerek (1) galuska (1) gersli (1) gesztenye (4) gesztenyeliszt (1) gofry (1) gomba (3) gombóc (3) göngyöt hús (1) grenadírmars (1) gyümölcs (1) gyümölcslepény (1) gyümölcsös édesség (1) hagyma (2) hájas (1) hajdina (1) hideg desszert (1) húsvét (1) joghurt (1) juhtúró (2) kakaós csiga (2) kalács (4) káposzta (2) karácsony (2) keksz (2) kifli (4) knédli (1) kolbász (3) kompót (1) kovászos uborka (1) köles (1) kömény (1) köret (2) körte (1) krémes (1) krémleves (2) krumpli (1) kuglóf (2) kukoricadara (1) kuszkusz (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (1) leveles tészta (3) leves (1) madártej (1) máglyarakás (1) májkrém (1) mák (5) mákosguba (1) mákoskifli (1) marha (3) mascarpone (3) mazsola (2) melegszendvics (1) méz (1) mézeskalács (1) milánói (1) muffin (3) nokedli (3) olivabogyó (2) oregánó (1) padlizsán (2) padlizsánkrém (1) palacsinta (3) pálinka (1) paradicsom (1) pástétom (1) pite (1) pizza (2) pogácsa (2) pörkölt (1) puliszka (1) püspökkenyér (1) rebarbara (2) répa (1) répatorta (1) rétes (1) ribizli (1) rizs (1) rum (4) sajt (3) saláta (1) sertés (2) sertésmáj (1) sheperd's pie (1) snidling (1) sólet (1) sonka (1) sós aprósütemény (1) spenót (1) stroganoff (1) sütemény (1) sütőtök (1) szalonna (1) szendvics (1) szilva (1) szilvásgombóc (1) szörp (3) sztrapacska (1) tallér (1) tarja (1) tej (2) tejszínhab (1) tepertő (1) tésza (1) tészta (1) tiramisu (1) torta (1) túró (4) túrógombóc (1) túrós lepény (1) uborka (1) vadas (1) vaj (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vetrece (1) zabkása (1) zabpehely (2) zöldhagyma (1) zsemlegombóc (2)

2011. november 8., kedd

A világ legfinomabb melegszendvicse

Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy az egyszerű ételek nem olyan finomak. Szerintem egy melegszendvics is lehet olyan finom, mint egy ünnepi étel. És talán néha még jobban is esik, amit 20 perc alatt készítünk el, mint amit órákig kavargatunk a tűzhely fölött. 
Ha bárki úgy érezné, kicsit elhamarkodott azt állítani, hogy ez a világ legjobb melegszendvicse, mondjuk azt, hogy ez a világ egyik legjobb melegszendvicse:)
A szuper-szendvicshez egy szelet ujjnyi vastag szalonnára, egy darabka kolbászra, 20 dkg sajtra, 2 db tojásra, egy közepes fej hagymára, sóra, borsra, valamint néhány szelet kenyérre van szükség.
A hagymát, szalonnát és a kolbászt apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben együtt megpirítjuk. Ha a szalonna már üveges, levesszük a tűzről, s hozzákeverjük a reszelt sajtot valamint a felvert tojásokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a masszát a kenyérszeletekre kenjük.
A szendvicseket ezután grillsütőben vagy sütőben még néhány percig sütjük. Ezalatt a sajt megolvad, s teteje kissé megpirul....
Szerintem akkor is ez a világ legjobb melegszendvicse....

A Pincefalvak.hu borajánlata Vécsei Pincészet Rajnai rizling, 2007

Szalmasárga színű bor. Olajos, lassan csordogáló, magas extrakt tartalmú bor. Ehhez a kevésbé könnyű, ámde annál gazdagabb ételhez kellő testtel és savakkal bír. Illata petrolos, íze citrusos, hosszú lecsengésű bor.
Borainkról és borvidékeinkről bővebben: www.pincefalvak.hu