Címkék

alma (6) almáspite (1) aprósütemény (1) aranygaluska (1) árpa (1) aszalt gyümölcs (1) bab (2) banán (1) barátság kenyér (1) bejgli (2) bodzaszörp (1) borajánló (30) bukta (1) burgonya (3) cipó (1) citromfű (1) cobbler (1) cukkini (1) cukormáz (1) cseresznye (2) cseresznyés lepény (2) csicsóka (1) csiga (1) csíra (1) csirke (1) csirkemáj (2) csoki (1) csokoládé (3) darált hús (1) dió (8) fahéj (2) fánk (1) fanta (1) felfújt (1) főzelék (1) füstölés (1) fűszerek (1) galuska (1) gersli (1) gesztenye (4) gesztenyeliszt (1) gofry (1) gomba (3) gombóc (3) göngyöt hús (1) grenadírmars (1) gyümölcs (1) gyümölcslepény (1) gyümölcsös édesség (1) hagyma (2) hájas (1) hajdina (1) hideg desszert (1) húsvét (1) joghurt (1) juhtúró (2) kakaós csiga (2) kalács (4) káposzta (2) karácsony (2) keksz (2) kifli (4) knédli (1) kolbász (3) kompót (1) kovászos uborka (1) köles (1) kömény (1) köret (2) körte (1) krémes (1) krémleves (2) krumpli (1) kuglóf (2) kukoricadara (1) kuszkusz (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (1) leveles tészta (3) leves (1) madártej (1) máglyarakás (1) májkrém (1) mák (5) mákosguba (1) mákoskifli (1) marha (3) mascarpone (3) mazsola (2) melegszendvics (1) méz (1) mézeskalács (1) milánói (1) muffin (3) nokedli (3) olivabogyó (2) oregánó (1) padlizsán (2) padlizsánkrém (1) palacsinta (3) pálinka (1) paradicsom (1) pástétom (1) pite (1) pizza (2) pogácsa (2) pörkölt (1) puliszka (1) püspökkenyér (1) rebarbara (2) répa (1) répatorta (1) rétes (1) ribizli (1) rizs (1) rum (4) sajt (3) saláta (1) sertés (2) sertésmáj (1) sheperd's pie (1) snidling (1) sólet (1) sonka (1) sós aprósütemény (1) spenót (1) stroganoff (1) sütemény (1) sütőtök (1) szalonna (1) szendvics (1) szilva (1) szilvásgombóc (1) szörp (3) sztrapacska (1) tallér (1) tarja (1) tej (2) tejszínhab (1) tepertő (1) tésza (1) tészta (1) tiramisu (1) torta (1) túró (4) túrógombóc (1) túrós lepény (1) uborka (1) vadas (1) vaj (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vetrece (1) zabkása (1) zabpehely (2) zöldhagyma (1) zsemlegombóc (2)

2011. szeptember 28., szerda

Kecskesajtos-körtés pizza

Ettél már sósat édessel? Édeset savanyúval? Húst gyümölccsel vagy csokit tepertővel? Ha nem, akkor minél előbb ki kell próbálni. Ez a pizza lehet az első kísérlet. 
A recept ötlete egyik kedvenc magazinomból, a Sweet Paul-ból származik  (őszi szám/104.old). A receptet átformáltam, azonban ennek ellenére érdemes átlapozni a magazint és legeltetni szemünket a sok-sok finomságon. 
Sweet Paul a pizzához marchego-t használ, mely egy több hónapig érlelt kecskesajt. Én csak egy egyszerű magyar kecskesajtot használtam, az íze azonban ennek is csodálatos volt. 
A tésztához is szintén a saját jól bevált pizzatészta receptem használtam: 1/2 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, kevés cukor, langyos víz, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, csipet só. Az élesztőt langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk, s a többi hozzávalóhoz adjuk. A vizet szükség szerint adagoljuk, miközben lágy tésztát készítünk. Ezután langyos helyen duplájára kelesztjük. 
A tésztát kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd ráhelyezzük vékony kecskesajt szeleteket. Egy nagy fej hagymát karikára vágunk, s a sajtra szórjuk. Végül jöhetnek a vékony körte szeletek. A pizzát kevés sóval és kakukkfűvel hintjük meg, majd forró sütőben készre sütjük. 
Melegen a legfinomabb!