Címkék

alma (6) almáspite (1) aprósütemény (1) aranygaluska (1) árpa (1) aszalt gyümölcs (1) bab (2) banán (1) barátság kenyér (1) bejgli (2) bodzaszörp (1) borajánló (30) bukta (1) burgonya (3) cipó (1) citromfű (1) cobbler (1) cukkini (1) cukormáz (1) cseresznye (2) cseresznyés lepény (2) csicsóka (1) csiga (1) csíra (1) csirke (1) csirkemáj (2) csoki (1) csokoládé (3) darált hús (1) dió (8) fahéj (2) fánk (1) fanta (1) felfújt (1) főzelék (1) füstölés (1) fűszerek (1) galuska (1) gersli (1) gesztenye (4) gesztenyeliszt (1) gofry (1) gomba (3) gombóc (3) göngyöt hús (1) grenadírmars (1) gyümölcs (1) gyümölcslepény (1) gyümölcsös édesség (1) hagyma (2) hájas (1) hajdina (1) hideg desszert (1) húsvét (1) joghurt (1) juhtúró (2) kakaós csiga (2) kalács (4) káposzta (2) karácsony (2) keksz (2) kifli (4) knédli (1) kolbász (3) kompót (1) kovászos uborka (1) köles (1) kömény (1) köret (2) körte (1) krémes (1) krémleves (2) krumpli (1) kuglóf (2) kukoricadara (1) kuszkusz (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (1) leveles tészta (3) leves (1) madártej (1) máglyarakás (1) májkrém (1) mák (5) mákosguba (1) mákoskifli (1) marha (3) mascarpone (3) mazsola (2) melegszendvics (1) méz (1) mézeskalács (1) milánói (1) muffin (3) nokedli (3) olivabogyó (2) oregánó (1) padlizsán (2) padlizsánkrém (1) palacsinta (3) pálinka (1) paradicsom (1) pástétom (1) pite (1) pizza (2) pogácsa (2) pörkölt (1) puliszka (1) püspökkenyér (1) rebarbara (2) répa (1) répatorta (1) rétes (1) ribizli (1) rizs (1) rum (4) sajt (3) saláta (1) sertés (2) sertésmáj (1) sheperd's pie (1) snidling (1) sólet (1) sonka (1) sós aprósütemény (1) spenót (1) stroganoff (1) sütemény (1) sütőtök (1) szalonna (1) szendvics (1) szilva (1) szilvásgombóc (1) szörp (3) sztrapacska (1) tallér (1) tarja (1) tej (2) tejszínhab (1) tepertő (1) tésza (1) tészta (1) tiramisu (1) torta (1) túró (4) túrógombóc (1) túrós lepény (1) uborka (1) vadas (1) vaj (1) vargánya (1) velő (1) vese (1) vetrece (1) zabkása (1) zabpehely (2) zöldhagyma (1) zsemlegombóc (2)

2012. március 15., csütörtök

Zöldséges csicsókakrémleves juhtúrós fülekkel

Állítólag lassan vége a csicsókaszezonnak. Számomra még csak most kezdődött, mivel eddig a fagy és a sár miatt nem tudtuk kiásni:) Sosem voltunk nagy csicsókafogyasztók, eredetileg nem is azért ültettük, hogy megegyük, csak szerettük volna hogy magasra növő szárával takarja előlünk a szomszédot, aki nem a szívünk csücske. Azóta azért évente egyszer-kétszer főzünk is belőle, sőt, egyszer sikerült két ládányit eladni:)
Tekintettel arra, hogy a csicsóka pucolás elég babra munka, azt hiszem maradunk az évi egyszeri fogyasztásnál. Az idén zöldséges csicsókakrémleves készült, juhtúrós fülekkel.
A leveshez 30-40 dkg csicsókát, egy szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret meghámozunk, karikára vágunk, s kevés sóval, egy-két babérlevéllel feltesszük főni. Ha van otthon húsleves víz helyett főzhetjük azzal. Amikor a zöldségek megpuhultak levesszük a tűzről,  2 dl tejszínt adunk hozzá, s összeturmixoljuk. Tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel hintjük meg.
A juhtúrós fülekhez leveles tésztát készítünk. A tésztából kb. 6 x 6 cm-es négyzeteket vágunk, közepükre kevés juhtúrót helyezünk, s átlósan összehajtva háromszögeket formálunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 C-on kb. 20 perc alatt készülnek el a fülek. A juhtúrót kedvünk szerint zöldfűszerekkel ízesíthetjük. 











Nincsenek megjegyzések: