Fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, ezzel teljes mértékben egyetértek, azonban nem lehet mindig csak szorongni, egészséges-e az étel, hisz elvész az evés öröme.
A májról Magyar Elek is hasonlóképp ír:
"A diéta persze tiltja e nemes és túltengő mirigy élvezését, mert azt mondja, hogy túlságosan sok benne a zsírtartalom. Vannak azonban a diétára ítéltek között, akik olyanformán gondolkoznak, mint az egyszeri ember, aki a vetkőző szépasszony látásáért hajlandó volt megreszkírozni a félszemét és egy szelet jó omlós libamájért megreszkíroznak egy kis gyomorégést. (Annál is inkább, mert úgyis szokott a közelben lenni egy késhegynyi szódabikarbóna.)"
Most sertésmájat készítettem krumplipürével és savanyú káposztával. A koleszterin pedig eszembe sem jutott közben...:):):)
A májat megmossuk, majd kb. 1 cm -es csíkokra vágjuk. Két-három közepesen nagy vöröshagymát karikára vágunk, majd a májjal együtt egy nagy serpenyőbe rakjuk. Kevés zsírt teszünk alá, s kb. 15 perc alatt készre sütjük. Miután a máj külseje megpirult, kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odaégjen. (Keverjük meg gyakran, ne hagyjuk magára.) Miután elkészült sózzuk, borsozzuk, esetleg ízlés szerint egy kis majoránnával vagy pirospaprikával is megszórhatjuk. Fontos, hogy a sót csak az elkészült májra szórjuk, különben megkeményedik.
Krumplipürével vagy főtt krumplival a legfinomabb. Fogyasszunk hozzá sok savanyú káposztát is, hisz abban sok a C vitamin!
Most sertésmájat készítettem krumplipürével és savanyú káposztával. A koleszterin pedig eszembe sem jutott közben...:):):)
A májat megmossuk, majd kb. 1 cm -es csíkokra vágjuk. Két-három közepesen nagy vöröshagymát karikára vágunk, majd a májjal együtt egy nagy serpenyőbe rakjuk. Kevés zsírt teszünk alá, s kb. 15 perc alatt készre sütjük. Miután a máj külseje megpirult, kevés vizet is önthetünk alá, nehogy odaégjen. (Keverjük meg gyakran, ne hagyjuk magára.) Miután elkészült sózzuk, borsozzuk, esetleg ízlés szerint egy kis majoránnával vagy pirospaprikával is megszórhatjuk. Fontos, hogy a sót csak az elkészült májra szórjuk, különben megkeményedik.
Krumplipürével vagy főtt krumplival a legfinomabb. Fogyasszunk hozzá sok savanyú káposztát is, hisz abban sok a C vitamin!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése