A tökfélék növekedése néha ámulatba ejtő, s noha egynyári növények, júliustól szeptemberig rengeteg termést szüretelhetünk róluk anélkül, hogy különösebb gondoskodást igényelnének. Felmerül azonban a kérdés, milyen ételeket készítsünk belőlük, hiszen a tökfőzelék, rántott patisszon és cukkini néhány hét után a könyökünkön jön ki, s kidobni mégiscsak sajnáljuk a formás zöldségeket. Amikor először hallottam a cukkinis tésztáról nem gondoltam, hogy valaha kipróbálom. Első hallásra elég furcsának tűnik, s szerintem annak aki ritkán tart húsmentes napot csekély valószínűséggel fut össze a nyál a szájában a cukkinis tészta hallatán. Azonban mégis kipróbáltam a bizarr receptet abban való félelmemben, hogy megromlik ajándékba kapott, gyönyörű cukkinim.
A cukkinit legyalultam, majd egy gerezd apróra reszelt fokhagymával kevés olajon megfonnyasztottam. Mikor már levet engedett, s puhára párolódott sóztam, borsoztam, majd kb 1,5 dl tejszínt öntöttem rá, s addig rotyogtattam, míg be nem sűrűsödött. Közben kifőztem a tésztát, s a cukkinis mártásba forgattam. Végül tetejére sajtot reszeltem. Azt hiszem ha fel kellene sorolnom a kedvenc ételeimet, nem említeném meg a cukkinis tésztát. Mindezek ellenére jól sikerült ez az olcsón és viszonylag gyorsan elkészíthető étel. Érdemes kipróbálni a változatosság kedvéért, ha már a tökünk is tele van...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése