A sztrapacskakészítés igen macerás feladat. Csak akkor érdemes nekifogni, ha időnk mint a tenger és van aki elmosogat utánunk. Ezen feltételek számomra sosem adottak, így nem főzök sztrapacskát. Nagy szerencse ezért ha egy lelkes sztrapacskakészítő hoz kóstolót. Főleg ha még a receptet is elárulja, hátha később mégis megpróbálkozunk vele.
A tésztához 80 dkg burgonyára 50 dkg lisztre egy kiskanál sóra, két evőkanál zsírra valamint két tojásra van szükség. A burgonyát apróra reszeljük, majd összekeverjük a hozzávalókkal. Mielőtt hozzáadnánk a tojásokat érdemes kissé felverni őket. A tésztát ezután forró sós vízbe szaggatjuk, s kifőzzük. Egy darab szalonnát kockára vágunk, kissé megpirítunk, majd összekeverjük a sztrapacskával és a juhtúróval. Az egészet egy tepsibe simítjuk majd rövid időre betesszük a sütőbe hogy átmelegedjen.
A vörösbor illik hozzá legjobban, de ha nincs más egy kis sörrel is lecsúszik...:)
A vörösbor illik hozzá legjobban, de ha nincs más egy kis sörrel is lecsúszik...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése