"Gizike fejje már meg a papagájokat! Úgy ennék egy kis madártejet...." Szerintem, ha a madártej így készülne, biztos a papagájokat fejnénk meg leggyakrabban, hiszen ők kalitkában vannak. És persze a madártej íze függne attól, mit ettek aznap a madarak. Lenne például pisztáciás madártej.:)
Természetesen a gyakorlatban a madártejhez tehéntejre, vaníliás cukorra és tyúktojásra van szükségünk. Egy kisebb adag kb. 1,5 liter tejből, 5 tojásból és 5-6 evőkanál cukorból készül. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojásfehérjét habbá verjük. A fehérjéből gombócokat szaggatunk és forró tejben néhány perc alatt megfőzzük őket. A tojássárgát összekeverjük a vaníliás cukorral, s a forró tejbe öntjük. Folyamatos kevergetés mellett még néhány percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tojás-cukor keverékbe esetleg rakhatunk még egy kis lisztet, ha azt szeretnénk, hogy sűrűbb legyen.
A madártejet ebben a melegben szerintem vaníliafagyival a legjobb enni. Vajon a papagájok mit gondolnak erről...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése