www.flickr.com |
Az én receptem nem egyezik meg az eredeti olasszal, azonban valószínűleg minden nép bizonyos mértékben a saját szájíze szerint formálja más országok ételeit. Egy közepes adag elkészítéséhez mindkét esetben 50-60 dkg darált húsra van szükség. A húsból pörköltet készítünk, majd ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, oregánó, bazsalikom) illetve paprikával, paradicsommal, gombával gazdagítjuk. A makaróni esetén nem szükséges, hogy a szósz híg legyen, a lasagne esetében azonban igen. Ketchupot és vizet vagy sűrített paradicsomot szoktam hozzá adni, s annyi vizet, hogy megfelelő állagú legyen. Makaróni esetén, a szószt már csak a főtt tésztára kell helyezni, s sajttal megszórni.
A lasagne sem igényel már ezután sok munkát. Egy tepsit kizsírozunk majd egy réteg lasagne tésztalapot (készen kapható a boltban) lefektetünk. Egy adag szószt ráöntünk, majd ismét tésztaréteg következik....A rétegezést addig folytatjuk míg el nem fogy a szósz illetve meg nem telik a tepsi. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg, majd kb. fél órára betesszük a sütőbe. A szószt akár már előző nap is elkészíthetjük, a hűtőben eláll. Így ha tudjuk, hogy másnap nem lesz sok időnk főzni, mert a szomszéd néni lesz a délutáni TV-showban, előre készülhetünk, s a műsor alatt kifő a tészta vagy megsül a lasagne. Csak oda ne kozmáljon...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése