A spenótról szerintem az emberek többségének elsőként az jut eszébe, hogy gyerekkorában, hogy utálta. Ezzel én is így voltam, míg meg nem tudtam, hogyan készül. A piruló fokhagyma illata és az olvadó füstölt sajt látványa meghozta az étvágyam- úgy gondoltam amiben ilyen finom összetevők vannak, az túlságosan rossz nem lehet.
Első lépésben elővesszük a fagyasztóból a mélyhűtött spenótot, melyet egy fülledt nyári délutánon készítettünk a hűvös konyhában. (A spenótleveleket megmostuk, s bő vízben 15-20 perc alatt megfőztük. A főzővizet leöntöttük róla, s húsdaráló vagy turmix segítségével pépesre daráltuk. Ezután zacskóba tettük, s mikor teljesen kihűlt beraktuk a fagyasztóba.)
Rántást készítünk: kevés zsíron zsemleszínűre pirítunk 2-3 gerezd fokhagymát, majd kevés lisztet adunk hozzá. A lábosba öntünk egy egy adag pépes spenótot, s simára keverjük. Az adag nagyságától függően 1,5-2 dl tejjel felengedjük, egy csipetnyi sóval ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük. Amikor elkészült hozzá adunk egy adag reszelt füstölt sajtot. Ha a sajt felolvadt levesszük a tűzről, s máris tálalhatjuk.
Első lépésben elővesszük a fagyasztóból a mélyhűtött spenótot, melyet egy fülledt nyári délutánon készítettünk a hűvös konyhában. (A spenótleveleket megmostuk, s bő vízben 15-20 perc alatt megfőztük. A főzővizet leöntöttük róla, s húsdaráló vagy turmix segítségével pépesre daráltuk. Ezután zacskóba tettük, s mikor teljesen kihűlt beraktuk a fagyasztóba.)
Rántást készítünk: kevés zsíron zsemleszínűre pirítunk 2-3 gerezd fokhagymát, majd kevés lisztet adunk hozzá. A lábosba öntünk egy egy adag pépes spenótot, s simára keverjük. Az adag nagyságától függően 1,5-2 dl tejjel felengedjük, egy csipetnyi sóval ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük. Amikor elkészült hozzá adunk egy adag reszelt füstölt sajtot. Ha a sajt felolvadt levesszük a tűzről, s máris tálalhatjuk.
A Pincefalvak.hu borajánlata Benedek Pince, Cserszegi fűszeres 2009
Halvány, szalmasárga bor. Intenzíven muskotályos illatú, amit élénk citrusos aromák kísérnek. Ízében mindezeken túl még a köszméte is jelen van. A reduktív borokra jellemző frissességét a kevés, de érezhető szén-dioxid segíti megőrizni. Alkoholja alacsony, mindössze 11 tf %-os. Karcsú teste, légies könnyedsége és intenzív ízei révén különösen jól kiegészíti a spenót nem különösebben felfokozott, de finom ízeit.
Borainkról és borvidékeinkről bővebben: www.pincefalvak.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése