"Hogy ebből mi fog kisülni...?"
"Semmi!" Merthogy a tiramisu egy olyan édesség melyet nem kell sütni:) Ez rendkívül praktikus ilyenkor nyáron, mikor egyébként is olyan meleg van a lakásban, hogy ha még a sütőt is bekapcsoljuk, valóságos szaunává változik a konyhánk.
A tiramisuhoz babapiskótára, 1-2 dl kávéra, 2 dl rumra, 4-5 tojásra, 1/2 kg mascarpone sajtra és 4-5 kanál vaníliás cukorra van szükségünk. A hozzávalók mennyiségéhez nem kell szigorúan ragaszkodni, ha csak 3 tojás van otthon az is elég, de a vaníliás cukrot akár porcukorral is helyettesíthetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a mascarponeval. Ezután hozzákeverjük óvatosan a habbá vert tojásfehérjét, s egy tálban rétegezzük a rumos kávéba mártott babapiskótákkal. A piskótákat nem kell teljesen átáztatni, hiszen még a krémből is vesznek fel később nedvességet. A remekművet ezután betesszük a hűtőbe és jó néhány órát pihentetjük. Tálalás előtt kakaóporral szórhatjuk meg.
Az egyetlen dolog ami talán kockázatosnak tűnhet így nyáron, a nyers tojás használata. Ezért fontos, hogy miután elkészült azonnal tegyük hűtőbe, illetve a tojásokat mossuk meg mielőtt feltörjük őket. Az igazi tiramisu rajongók azonban szeretnek veszélyesen élni...:)
"Semmi!" Merthogy a tiramisu egy olyan édesség melyet nem kell sütni:) Ez rendkívül praktikus ilyenkor nyáron, mikor egyébként is olyan meleg van a lakásban, hogy ha még a sütőt is bekapcsoljuk, valóságos szaunává változik a konyhánk.
A tiramisuhoz babapiskótára, 1-2 dl kávéra, 2 dl rumra, 4-5 tojásra, 1/2 kg mascarpone sajtra és 4-5 kanál vaníliás cukorra van szükségünk. A hozzávalók mennyiségéhez nem kell szigorúan ragaszkodni, ha csak 3 tojás van otthon az is elég, de a vaníliás cukrot akár porcukorral is helyettesíthetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a mascarponeval. Ezután hozzákeverjük óvatosan a habbá vert tojásfehérjét, s egy tálban rétegezzük a rumos kávéba mártott babapiskótákkal. A piskótákat nem kell teljesen átáztatni, hiszen még a krémből is vesznek fel később nedvességet. A remekművet ezután betesszük a hűtőbe és jó néhány órát pihentetjük. Tálalás előtt kakaóporral szórhatjuk meg.
Az egyetlen dolog ami talán kockázatosnak tűnhet így nyáron, a nyers tojás használata. Ezért fontos, hogy miután elkészült azonnal tegyük hűtőbe, illetve a tojásokat mossuk meg mielőtt feltörjük őket. Az igazi tiramisu rajongók azonban szeretnek veszélyesen élni...:)
1 megjegyzés:
Ahogy elnézem a bejegyzéseid dátumait, mostanság száműzted magad a konyhapulttól. Térj vissza!
Megjegyzés küldése